06 - 41 54 12 04 info@leeffitvitaal.nl

Weerbaarheid

Ontdek je eigen weerbaarheid tegen grensoverschrijdend gedrag

Iedereen is wel eens onzeker of bang. 

Iedereen is wel eens onzeker of bang. Maar soms kan angst ervoor zorgen dat we ons in bepaalde situaties telkens weer machteloos voelen. In de weerbaarheidstraining van Leef Fit Vitaal in Veenendaal helpen we kinderen en jongeren tot 16 jaar hun eigen kracht te ervaren en in te zetten. Zo ontdekken ze dat ze weerbaar zijn in situaties waarin ze te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag.

Waarom een weerbaarheidstraining?

Verminderde weerbaarheid komt voor in situaties die voor iedereen anders zijn. Door in onze weerbaarheidstraining juist met deze situaties aan de slag te gaan, wordt de weerbaarheid versterkt waar het nodig is. Deelnemers gaan meer zelfvertrouwen ervaren. Daardoor zijn ze steeds beter in staat zichzelf te beschermen en grensoverschrijdend gedrag te voorkomen.

Weerbaarheidstraining: hoe werkt dat dan?

Door in de weerbaarheidstraining fysieke, mentale en verbale oefeningen te combineren, ontdekken deelnemers hun eigen kracht. Ze leren deze in te zetten en te versterken. Machteloosheidgevoelens en verstijving in de situaties die ertoe doen, nemen daardoor sterk af. Ze zijn bij grensoverschrijdend gedrag steeds beter in staat de situatie om te buigen door de juiste reactie te tonen:

✔ Praten
✔ Confronteren of de-escaleren
✔ Houding en uitstraling
✔ Vluchten of zelfverdediging
✔ Hulp vragen of hulp bieden

Weerbaarheidstraining afgestemd op de mogelijkheden

We sluiten in onze weerbaarheidstraining aan bij de mogelijkheden en overtuigingen van de individuele deelnemers. Wanneer is de grens bereikt? Door te starten bij zelfbeeld, achtergrond, levensbeschouwing en kwaliteiten, maken deelnemers elk op hun eigen unieke manier de stap naar een gezonde weerbaarheid.

Wat is voor de weerbaarheid van jouw kind belangrijk?

Met ouders en verzorgers die het idee hebben dat onze weerbaarheidstraining hun kind kan helpen, gaan wij graag in gesprek over wat voor jouw kind belangrijk is. Leef Fit Vital werkt hierin nauw samen met Mindfulness Centrum Heuvelrug uit Veenendaal.

We werken samen aan je weerbaarheid

De weerbaarheidstraining van Leef Fit  Vitaal werkt bij situaties als

✔ Seksuele intimidatie
✔ Pesten op school
✔ Mishandeling
✔ Seksueel en huiselijk geweld
✔ Racisme
✔ Angstige situaties op straat

In een vertrouwde setting sterker worden

Werken aan vertrouwen en veiligheid

Neem gerust contact op

Wil je ook fit, vitaal en gezond worden en blijven? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de aanpak van Leef Fit Vitaal.

Pr. Bernhardlaan 30
3901 CC Veenendaal

KvK-nummer: 77392558
Btw-nummer: NL003195294B17
IBAN: NL69 INGB 000 930 9323